Everse derde hoofdtrainer sc Heerenveen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Jan Everse zit tot het einde van het seizoen als hoofdtrainer op de bank bij sc Heerenveen. Dat liet algemeen directeur Yme Kuiper vrijdag weten. Everse neemt de taken over van Jan de Jonge, die woensdag zijn functie neerlegde. De Jonge was ook al als interim-coach werkzaam na het ontslag eind augustus van Trond Sollied. De Noor had Heerenveen vorig seizoen naar winst van de KNVB-beker geleid. Onder De Jonge verbeterden de sportieve prestaties van de Friezen echter niet. Een dag na de nederlaag tegen VVV-Venlo (3-1) besloot De Jonge op te stappen en zijn oude taak als hoofd jeugdopleidingen weer op te pakken.

Everse werd in oktober ontslagen bij FC Zwolle en ging daarna aan de slag bij amateurclub RVVH. De 56-jarige Rotterdammer speelde in zijn actieve voetbalcarrière voor Feyenoord en Ajax. Hij trainde daarna diverse amateurclubs. Everse werkte in het betaald voetbal bij Sparta Rotterdam en FC Zwolle. De coach was ook een jaar werkzaam in Finland bij FC Jokerit.

De Rotterdammer werd vorig jaar oktober vanwege de teleurstellende resultaten bij FC Zwolle op non-actief gesteld. In het afgelopen seizoen kwam de club uit de Jupiler League ook al tot dat besluit, maar Zwolle bleek uiteindelijk onvoldoende grond te hebben voor ontslag waarop Everse zijn werkzaamheden mocht hervatten. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw