Guus Hiddink is vanaf 1 augustus de nieuwe bondscoach van Turkije. Woensdag zette de Achterhoeker zijn handtekening onder een contract dat hem voor twee jaar verbindt aan het land, met een optie voor nog eens twee jaar.

Doordat de aanstelling pas ingaat na het komende WK in Zuid-Afrika, is de kans aanwezig dat hij nog in Zuid-Afrika actief is. De WK-gangers Noord-Korea, Nigeria en Ivoorkust informeerden al bij Hiddink.

Vorige week maakte Hiddink bekend te stoppen als bondscoach van Rusland. Direct stroomden de aanbiedingen binnen bij de coach.
Hij heeft ervoor gekozen Turkije naar het EK in Polen en Oekraïne in 2012 te loodsen. De Turken zitten in een kwalificatiepoule met Duitsland, Oostenrijk, België, Azerbeidzjan en Kazachstan.

Hiddink volgt in Turkije Fatih Terim op. De coach stapte op omdat hij er niet in slaagde zich met zijn ploeg te kwalificeren voor het aanstaande WK. Na Nederland, Zuid-Korea, Australië en Rusland is Turkije het vijfde land waarvan Hiddink bondscoach is.

In het seizoen 1990/91 werkte de oefenmeester al bij de Turkse topclub Fenerbahçe, maar verliet deze om in Spanje bij Valencia aan de slag te gaan. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.