Als het aan Louis van Gaal ligt, wordt het voetbal ingrijpend veranderd. Zo pleit de oefenmeester voor het afschaffen van de strafschoppenserie, de ingooi en de grensrechters. De trainer van Bayern München wil op zijn manier de sport eerlijker en attractiever maken, zo stelt Van Gaal in het Duitse voetbalblad Kicker. Om te beginnen dient de penaltyreeks om een duel te beslissen te worden afgeschaft.

‘Ik zie liever een gladiatorengevecht ontstaan. Penalty’s zijn een loterij. Tijdens de verlenging zou elke ploeg om de vijf minuten een speler naar de kant moeten halen. Vanaf de 115e minuut ontstaat zo een zes-tegen-zes-situatie. En we voetballen door tot één ploeg een golden goal maakt.’

Daarnaast is in de visie van de trainer een grotere rol weggelegd voor de techniek. Grensrechters kunnen verdwijnen, aangezien het voor hen onmogelijk is alle buitenspelsituaties juist in te schatten. Wedstrijden zouden voortaan moeten worden geleid door twee scheidsrechters op het veld en een derde man buiten de lijnen, die rechtstreeks met hen in contact staat.

‘De derde man volgt de wedstrijd met een computer die direct duidelijk maakt of iemand buitenspel staat of niet. Bij belangrijke beslissingen dient de techniek in plaats van de mens een oordeel te vellen. De techniek is per definitie onafhankelijk en objectief.’

Tot slot wil Van Gaal de ingooi vervangen door een intrap. ‘Dan kan het verdedigende team de bal niet meer in het wilde weg uitschieten. Een intrap kan het gevaar van een vrije trap brengen, dat komt de attractiviteit ten goede.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.