De Nederlandse Voetbal Academie opent op maandag 3 mei op haar thuisbasis Hotel Residence Victoria in Hoenderloo de deuren van het VoetbalLab. Geïnteresseerden kunnen die dag eerst kennis maken met de ultramoderne meetapparatuur tijdens een demonstratietraining. Daarna volgt een internationaal symposium voor coaches, trainers, fysiotherapeuten, stafleden en spelers, dat geheel in het teken staat van het testen, meten en analyseren van voetballen.

Specialisten van onder andere AC Milan, Chelsea en Bayern München spreken over het meten van teamtactische, fysiologische, psychologische en medische parameters binnen de voetbalcontext. Initiatiefnemer Raymond Verheijen: “We hebben allemaal experts uitgenodigd die vanuit de praktijk kunnen laten zien hoe je met behulp van testen en meten de voetbalprestatie kan verbeteren en het aantal blessures tot een minimum kan beperken.”

Het VoetbalLab is mede tot stand gekomen dankzij het bedrijf Inmotio en is het komende seizoen beschikbaar voor alle prof- en amateurclubs. Zo hebben coaches de mogelijkheid om spelers te laten screenen met behulp van technologie die normaal gesproken alleen beschikbaar is voor topclubs. Ze kunnen dan een groot aantal voetbalspecifieke aspecten van individuele spelers in kaart brengen.
 
De Nederlandse Voetbal Academie is opgericht om wereldwijde specialistische kennis op een voetbalspecifieke manier toegankelijk te maken voor het Nederlandse prof- en amateurvoetbal. ,,Door op allerlei gebieden het beste van het beste naar Nederland te halen, willen wij de voetbalsport in de volle breedte een impuls geven. Het VoetbalLab is daar een mooi voorbeeld van’’, volgens Verheijen.

Coaches, trainers, fysiotherapeuten, stafleden en spelers uit het prof – en amateurvoetbal kunnen zich via de website van de NVAcademie opgeven voor het symposium van maandag 3 mei a.s. ,,Tijdens het symposium krijgen de deelnemers een gedetailleerd beeld van wat er straks allemaal mogelijk is op het gebied van testen en meten. Dit kan allemaal dankzij het VoetbalLab’’, zegt Verheijen. ,,We zullen laten zien hoe alle Nederlandse coaches straks gebruik kunnen maken van deze faciliteiten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.