Hiddink pleit voor minister van Sport in Nederland

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Guus Hiddink is van mening dat als Nederland het WK van 2018 wil binnenhalen er meer moeite gedaan moet worden om de daarvoor bestemde commissie te overtuigen dat het de juiste kandidaat is.

De ogen van de Achterhoeker gingen open toen hij geconfronteerd werd met de pogingen die Turkije, waar Hiddink aan de slag gaat als bondscoach, onderneemt om het EK van 2016 naar het land te halen. ‘Daar is het al aangeslingerd door het toerisme en het ministerie van sport’, vertelt Hiddink aan Voetbal International. ‘Vergeleken met Nederland maakt Turkije echt indruk. De KNVB heeft mooie powerpointpresentaties over de stadions, maar in Turkije is alles al uitgewerkt en gedekt door de politiek.’

Hiddink twijfelde lang of hij wilde meewerken aan de bid van Nederland voor het WK. Ambassadeur Ruud Gullit trok hem uiteindelijk over de streep. De oud-bondscoach van onder meer Oranje, Zuid-Korea en Rusland pleit voor een minister van Sport in Nederland. ‘Heel veel landen hebben een minister van sport. Wij hebben een staatssecretaris die naast de sport ook nog verantwoordelijk is voor andere beleidsterreinen. Als we zulke grote ambities hebben en dit soort enorme projecten willen uitvoeren, dan mag het wat mij betreft ook wat serieuzer worden benaderd. Dat is ook goed voor de breedtesport, de basis waar alles begint. Wat dat betreft hebben andere landen de sport toch wat meer in de vezels zitten.’ (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw