Ontslag technische staf Sparta; De Mos nieuwe trainer

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Sparta Rotterdam trainer Frans Adelaar op straat gezet. Het was al langer onrustig op Spangen, maar na de 4-1 nederlaag zaterdag in en tegen Heerenveen is het doek gevallen voor de trainer die eerder werkzaam was bij onder meer ADO Den Haag en FC Volendam. Samen met Adelaar zijn ook diens assistent Adri van Tiggelen en technisch manager Richard Grootscholten op non-actief gezet.

Na de ruime nederlaag in Heerenveen bezet Sparta momenteel de vijftiende plaats op de ranglijst met 25 punten uit dertig wedstrijden.

De Mos moet Sparta voor Eredivisie behouden
Zoals verwacht en eerder aangekondigd maakt Aad de Mos het seizoen af als trainer van Sparta Rotterdam. Hij neemt de plaats in van de vannacht ontslagen Frans Adelaar.

De Mos (63) stapte deze week op als coach bij het Griekse Kavala en staat vandaag al voor de groep in Rotterdam. De Mos zal worden geassisteerd door oud-voetballers Jos van Eck en tevens Martin Koopman, die ook zijn rechterhand was in Griekenland.

De Mos en Sparta waren vorig jaar ook al eens met elkaar in gesprek maar konden het toen niet eens worden over de voorwaarden. De ervaren trainer zit in ieder geval de komende vier wedstrijden op de bank. Wel hebben beide partijen de intentie uitgesproken ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. (Bron: vi.nl)