Gertjan Verbeek is de nieuwe hoofdtrainer van AZ. De oefenmeester maakt komende zomer de overstap van Heracles Almelo naar Alkmaar. Hij tekent bij AZ een contract voor drie seizoenen.

Heracles en AZ bevestigen het akkoord over de transfer van Verbeek, die in Almelo aan zijn eerste seizoen bezig was. Verbeek had bij Heracles nog een contract tot medio 2012. Door een clausule in zijn contract, kan de trainer ingaan op de aanbieding van AZ om in Alkmaar hoofdtrainer te worden.

“In goed overleg met de directie van Heracles Almelo ben ik de afgelopen dagen in gesprek geraakt met AZ. Zij hebben mij een helder beeld geschetst van de huidige situatie en de ambitie die de club heeft”, reageert Verbeek in een persmededeling.

“De goede organisatie, een jonge talentvolle spelersgroep en de uitstekende faciliteiten hebben mij doen besluiten om per 1 juli 2010 voor drie jaar aan de slag te gaan als hoofdtrainer van AZ”, aldus Verbeek.

De oefenmeester volgt in Alkmaar de vertrekkende Dick Advocaat op. Advocaat nam tijdelijk de touwtjes in handen nadat AZ zich eerder dit seizoen ontdeed van Ronald Koeman.

Verbeek was in Almelo bezig aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van de club. Eerder werkte hij tussen 2001 en 2004 al voor Heracles. Na zijn periode in Almelo vertrok hij naar sc Heerenveen (2004-2008) om vervolgens een contract te tekenen bij Feyenoord. In Rotterdam werd hij al na een halfjaar ontslagen, waarna hij afgelopen zomer opnieuw aan de slag ging bij Heracles. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.