Dick Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van het nationale voetbalelftal van Rusland. De trainer volgt zijn landgenoot Guus Hiddink op. Dat meldde Sergei Fursenko, voorzitter van de Russische voetbalbond, maandag tegenover het Russische persbureau RIA. “Dick Advocaat zal worden aangesteld als hoofdcoach van de nationale ploeg. Hij is een echte workaholic. Het is een groot voordeel dat hij alle grote spelers kent”, aldus Fursenko. Advocaat werkte eerder in Rusland bij Zenit Sint Petersburg waarmee hij in 2008 de UEFA Cup won, nadat hij een jaar eerder de landstitel had veroverd. Bij Zenit speelde destijds onder andere sterspeler Andrei Arshavin, die nu in dienst is van Arsenal.

Advocaat vertrok onlangs als bondscoach van België, een baan die hij het afgelopen half jaar combineerde met het trainerschap bij AZ. Advocaat liet al doorschemeren dat hij dicht bij een akkoord met de Russische bond was.

Het vertrek van Advocaat bij België was omstreden. De Belgische voetbalbond voelde zich in de steek gelaten door de coach die slechts zes maanden in dienst was bij de Rode Duivels. “Rusland is van een hoger niveau dan België, het past bij het niveau waarop ik altijd gewend ben om te werken. Met Rusland maak je bovendien kans op het Europees kampioenschap”, verklaarde Advocaat zijn geplande overstap destijds nuchter.

De 63-jarige coach moet Rusland een plek op het EK van 2012 in Oekraïne en Polen bezorgen. De ploeg neemt het in groep B van de kwalificatie op tegen Slowakije, Ierland, Macedonië, Armenië en Andorra. Bij het EK van 2008 loodste Hiddink de Russen naar de halve finales van het EK door Nederland in de kwartfinales uit te schakelen. De huidige bondscoach van Turkije kwalificeerde zich echter niet voor het WK in Zuid-Afrika. In de play-offs was Slovenië over twee wedstrijden te sterk voor Rusland.”Dick Advocaat zal worden aangesteld als hoofdcoach van de nationale ploeg”, aldus Fursenko. Advocaat werkte eerder in Rusland bij Zenit Sint Petersburg waarmee hij in 2008 de UEFA Cup won.

Advocaat vertrok onlangs als bondscoach van België, een baan die hij het afgelopen half jaar combineerde met het trainersschap bij AZ. Rusland kwalificeerde zich niet voor het WK in Zuid-Afrika.
(Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.