Van den Brom nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Maandagavond 31 mei heeft ADO Den Haag met trots John van den Brom voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer van de Eredivisieclub. Van den Brom (43 jaar) komt over van AGOVV, waar hij de afgelopen drie seizoenen hoofdcoach was. Hij tekent een overeenkomst bij ADO Den Haag voor twee jaar. Als profvoetballer maakte Van den Brom zijn debuut voor Vitesse, waar hij in zeven seizoenen 225 wedstrijden speelde en 80 keer tot scoren wist te komen. Vanuit Arnhem maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij twee seizoenen speelde. Na een jaar Istanbulspor keerde hij terug op het oude nest bij Vitesse waar hij vervolgens nog eens vijf seizoenen speelde. Van den Brom speelde ook twee maal voor Oranje. Zijn carrière werd afgesloten bij De Graafschap waar hij in het seizoen 2002/2003 zijn laatste wedstrijd speelde. Hij bracht zijn totaal op 432 wedstrijden in het betaald voetbal en 107 doelpunten.

Bij De Graafschap bleef hij na zijn actieve loopbaan als hoofdscout werkzaam. Hij werd hoofdtrainer van de amateurs van Bennekom en trad in 2004 weer in dienst bij zijn oude club Ajax als hoofd jeugdopleiding en trainer van Jong Ajax. In 2007 maakte hij de overstap naar AGOVV.

————————————————————

ADO Den Haag verder zonder technisch directeur
ADO Den Haag gaat niet op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Dat meldt Voetbal International. Het ambt werd bij de residentieclub laatstelijk vervuld door André Wetzel.

“Het is deels een budgettair verhaal”, verklaart commissaris Mark van der Kallen in het weekblad de nieuwe koers. “Dit is een tijd van keuzes maken en daarom hopen we dit zonder extra mankracht in te kunnen vullen.”

Van der Kallen vindt dat ADO Den Haag naast trainer John van den Brom met Maurice Steijn en Lex Schoenmaker nog genoeg voetbalkennis in huis heeft. “Daarbij laten we ons adviseren door een paar externe partijen met verstand van zaken. We gaan eens kijken of het op deze manier werkt.”

Wetzel werd eind december op straat gezet na een kritisch interview in de Volkskrant. Na moddergooien over en weer lijken de partijen nu van elkaar verlost. Jeffrey van As, hoofd scouting van NAC Breda, was onlangs in beeld om Wetzel op te volgen, maar na verkennende gesprekken werd daar van afgezien. (Bron: voetbalprimeur.nl)