FC Den Bosch heeft haar nieuwe trainer/coach Alfons Groenendijk gepresenteerd. Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn legde tijdens de persconferentie de keuze van de club uit. ,,Met Alfons hebben we een jonge en enthousiaste trainer voor de duur van een jaar vastgelegd. Vorig jaar hebben we Fons al benaderd en met hem gesproken over de trainersfunctie, maar destijds kon hij naar eredivisionist Willem II. De afgelopen weken  hebben we met vier kandidaten voor de trainerspositie gesproken, waaronder wederom Fons. Hij is een echt voetbaldier, die bijna twintig jaar betaald voetbal heeft gespeeld en als trainer ervaring heeft op het hoogste niveau bij Ajax en Willem II. Fons is zeer ambitieus op ons overgekomen en is erop gebrand om te laten zien dat onze keus een juiste is. Hij heeft ontzettend veel zin om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan.’’
 
Alfons Groenendijk (46) kwam als speler liefst 19 seizoenen in het betaalde voetbal uit. Hij voetbalde voor FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City (Eng.), Sparta en FC Utrecht.
Ajax was de eerste profclub waar Groenendijk als trainer aan de slag ging. Eerst als assistent-trainer van Jong Ajax, een jaar later, in seizoen 2006-2007, als assistent-trainer van de Amsterdamse hoofdmacht. Daarvoor was hij trainer van zaterdaghoofdklasser Katwijk. Sinds seizoen 2008-2009 werkte hij als trainer van Willem II, eerst als assistent en sinds februari 2009 een jaar als hoofdtrainer van de Tilburgers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.