Willem II stelt Heerkes aan als nieuwe trainer

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Gert Heerkes is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. De Tilburgers kwamen donderdag tot een akkoord met de coach, die een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde jaar heeft getekend. Bewindvoerder Paul Bottelier bevestigt in het Brabants Dagblad dat Willem II tot een akkoord is gekomen met Heerkes. “Hij heeft bij Heracles bewezen een team op te kunnen bouwen. Gert houdt bovendien ook van vechtlust.”

Willem II was na het ontslag van Alfons Groenendijk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Arno Pijpers en Theo de Jong werkten na het vertrek van Groenendijk beiden een periode als tussenpaus, maar vanwege uiteenlopende redenen zat een langer verblijf van één van de twee trainers er niet in. Met Heerkes is nu alsnog een nieuwe coach gevonden.

Heerkes werd medio 2009 nog op straat gezet door Heracles Almelo, dat een hernieuwde samenwerking met Gertjan Verbeek aanging. Het afgelopen seizoen werkte Heerkes onder meer als assistent-trainer van Jan de Jonge bij sc Heerenveen, waar hij na het vertrek van de Jonge ook nog individuele training heeft gegeven aan de jeugd. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw