Gert Heerkes is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. De Tilburgers kwamen donderdag tot een akkoord met de coach, die een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde jaar heeft getekend. Bewindvoerder Paul Bottelier bevestigt in het Brabants Dagblad dat Willem II tot een akkoord is gekomen met Heerkes. “Hij heeft bij Heracles bewezen een team op te kunnen bouwen. Gert houdt bovendien ook van vechtlust.”

Willem II was na het ontslag van Alfons Groenendijk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Arno Pijpers en Theo de Jong werkten na het vertrek van Groenendijk beiden een periode als tussenpaus, maar vanwege uiteenlopende redenen zat een langer verblijf van één van de twee trainers er niet in. Met Heerkes is nu alsnog een nieuwe coach gevonden.

Heerkes werd medio 2009 nog op straat gezet door Heracles Almelo, dat een hernieuwde samenwerking met Gertjan Verbeek aanging. Het afgelopen seizoen werkte Heerkes onder meer als assistent-trainer van Jan de Jonge bij sc Heerenveen, waar hij na het vertrek van de Jonge ook nog individuele training heeft gegeven aan de jeugd. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.