Zoals bij ieder eindtoernooi is De Voetbaltrainer aanwezig bij het WK 2010. Een groot voordeel van het bijwonen van WK-wedstrijden in het stadion is dat we een veel completer beeld krijgen van hoe teams spelen. Op TV wordt immers meestal de bal gevolgd en is vaak maar één linie zichtbaar. Voor de gemiddelde kijker is dat prima, maar voetbaltrainers –en dús De Voetbaltrainer- willen meer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de spitsen van Argentinië bij de uittrap van hun eigen keeper. Zij maken gebruik van de spelregel dat men geen buitenspel kan staan bij een achterbal. In de wedstrijd kwam het zelfs één keer voor dat ze bijna in het zestienmetergebied van Zuid-Korea kwamen te staan toen Romero de achterbal nam. Regel 1 bij balbezit: veld groot maken. Argentinië deed dat zeer extreem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.