De Voetbaltrainer in Zuid-Afrika (4)

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Paalbezetting corner tegen

Zoals altijd is ook De Voetbaltrainer bij het WK aanwezig. Een van de grote voordelen van het bijwonen van WK-wedstrijden in het stadion is dat men een veel completer beeld krijgt van hoe teams spelen. Op TV wordt immers meestal de bal gevolgd en is vaak maar één linie zichtbaar. Voor de gemiddelde kijker is dat prima, maar voetbaltrainers –en dús De Voetbaltrainer- willen meer.

Welke paalbezetting kiezen teams als ze een corner tegen te verwerken krijgen? Tijdens de wedstrijd Spanje-Honduras viel op dat beide ploegen weinig waarde hechten aan het bezetten van de palen op het moment dat ze een corner tegen kregen.

Spanje hield wel scherp in de gaten of Honduras een korte corner wilde spelen en reageerde daarop met lopende mensen.

Aan de andere kant lieten ze pal voor de eigen keeper een speler van Honduras ongedekt staan, of het moet zijn dat Carlos Puyol opzettelijk ‘aan de buitenkant’ staat te dekken.

Wat heeft uw voorkeur bij een corner tegen? Stem nu op de poll van De Voetbaltrainer, in de kolom aan de rechterzijde van deze website.