Zoals altijd is ook De Voetbaltrainer bij het WK aanwezig. Een van de grote voordelen van het bijwonen van WK-wedstrijden in het stadion is dat men een veel completer beeld krijgt van hoe teams spelen. Op TV wordt immers meestal de bal gevolgd en is vaak maar één linie zichtbaar. Voor de gemiddelde kijker is dat prima, maar voetbaltrainers –en dús De Voetbaltrainer- willen meer.

De korte corner van Spanje. De tegenstander van Oranje in de WK-finale van 2010 scoorde in de halve finale tegen Duitsland uit een hoekschop die werd ingekopt door Carlos Puyol. Toch neemt Spanje veruit de meeste corners kort. Vaak wordt dan een voorzet gegeven van de punt van het zestienmetergebied. Nederland is gewaarschuwd.

Tijdens de wedstrijd Spanje-Honduras slaagde Honduras er op een gegeven moment in om de korte corner van Spanje eruit te halen. Kijk naar de video-opname van De Voetbaltrainer vanaf de tribune.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.