De spelregelcommissie IFAB zal zich pas in oktober buigen over het mogelijke gebruik van technische hulpmiddelen bij voetbalwedstrijden. Dat heeft de mondiale voetbalbond donderdag laten weten.

Aanvankelijk meldde voorzitter Joseph Blatter dat de kwestie al deze maand zou worden behandeld. Tijdens dit WK voetbal laaide de discussie over de invoering van bijvoorbeeld videobewijs op nadat een glaszuiver doelpunt van de Engelsman Frank Lampard in de achtste finale van het WK tegen Duitsland niet werd waargenomen door de arbitrage. De bal was de doellijn echter ruimschoots gepasseerd en daarmee zou Engeland op 2-2 zijn gekomen.

Jerome Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, maakte in een interview met de Britse tv-zender BBC duidelijk dat het huidige arbitrage-systeem zijn langste tijd heeft gehad. “Het spel gaat zo snel, de bal vliegt zo rap; we moeten de scheidsrechters helpen. En daarom zeg ik dat we voor de laatste keer een WK hebben gehad met dit arbitrage-systeem.”

Welke veranderingen er komen, is nog de vraag. De FIFA twijfelt nog tussen het invoeren van een camera op de doellijn en het opstellen van extra assistent-scheidsrechters. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.