Trainer Robert Maaskant verruilt onmiddellijk NAC Breda voor het Poolse Wisla Kraków. Hij zal vanavond niet meer op de bank zitten, als NAC de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen speelt. Wisla Kraków is één van de belangrijkste clubs uit Polen. De ploeg uit Krakau werd in de afgelopen tien jaar liefst zes keer landskampioen, de helft van het totaal aantal van twaalf kampioenschappen dat de club in zijn bestaan behaalde. Afgelopen seizoen werd de ploeg tweede in de Ekstraklasse, de Poolse eredivisie.

Robert Maaskant, die een contract voor twee jaar tekent in Krakau, ziet de overstap dan ook als een sportieve verbetering. Vanochtend kwam Maaskant tot overeenstemming met de Wisla Kraków Sportowa Spólka Akcyjna, zoals de club volledig heet

Technisch directeur Jeffrey van As heeft ingestemd met de contractontbinding, waarvoor NAC een afkoopsom ontvangt. “Het is voor Robert een sportieve verbetering zoals ook omschreven is in zijn contract”, zegt Van As. Hij gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer  voor NAC. Tot die tijd nemen John Karelse, Gert Aandewiel en Arno van Zwam de honeurs waar.

Bij de overgang heeft Stan Valckx, de nieuwe technisch directeur van Wisla een belangrijke rol gespeeld. Stan Valckx gaat namelijk ook per heden naar de Poolse club. Hij tekent een contract in Krakau een contract voor twee jaar.

Robert Maaskant (41 jaar) was twee jaar hoofdtrainer bij NAC Breda. Hij tekende in het voorjaar een contract dat hem voor nog eens drie jaar zou verbinden aan NAC. In het eerste jaar, 2008/2009, eindigde NAC als achtste in de eredivisie en won vervolgens de play-offs. Aan het begin van 2009/2010 volgende een prachtig Europees avontuur, dat eindigde bij de Spaanse subtopper Villarreal. Het afgelopen seizoen eindigde NAC op de tiende plaats, nadat NAC vrijwel het hele seizoen in het linkerrijtje had gebivakkeerd. De club miste op één punt de play-offs. (Bron: nac.nl)

Vorig seizoen deed Maaskant nog zijn verhaal in De Voetbaltrainer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.