Bert van Marwijk gunt Johan Cruijff zijn mening over Oranje, maar deelt diens gedachten niet. Cruijff schreef maandag in zijn column in Telesport dat Oranje op het WK pijn aan zijn ogen deed, het positiespel niet beheerste vanwege een verkeerde tactische opstelling en dat hij benieuwd was of Van Marwijk op dezelfde voet verder gaat.

“Spanje wordt als voorbeeld gebruikt, maar die spelen ook met twee controlerende middenvelders, tegen wíe ze ook spelen. Daarnaast gebeurt het vaak dat Nigel de Jong als controlerende middenvelder speelt en Mark van Bommel in de punt naar voren bij Oranje. Maar veel mensen zien dat niet, of willen het niet zien. Mensen mogen een andere mening hebben en het voetbal anders zien, maar ik ben door de KNVB aangetrokken om het uit te voeren en doe dat op mijn manier.”

Overigens pleitte Cruijff voor iemand als Hedwiges Maduro in het elftal, omdat hij goed kan opbouwen van achteruit. Gisteren op de training kreeg de verdediger van Valencia die opdracht naast Joris Mathijsen. Deze positie moet nog worden ingevuld bij afwezigheid van de geschorste John Heitinga. Een andere kandidaat is Feyenoorder Ron Vlaar. (Bron: telegraaf.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.