Van Marwijk pleit voor meer rust

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Hoewel de forse schouderblessure die Dirk Kuyt maandag opliep volgens bondscoach Bert van Marwijk „puur toeval” was, greep de keuzeheer van het Nederlands elftal die kwetsuur toch aan om te pleiten voor meer rust voor zijn spelers. „Zo’n loodzwaar seizoen kan niet onbestraft blijven”, zei Van Marwijk een dag voor de tweede EK-kwalificatiewedstrijd, tegen Finland.

De blessure van Kuyt betekent wel dat Van Marwijk moet schuiven in het elftal dat hij voor ogen had tegen Finland. „De hele voorhoede van het WK is weg”, constateerde de bondscoach.

Tijdens het WK trad Oranje aan met Arjen Robben en Dirk Kuijt op de vleugels en Robin van Persie in de spits. Robben kan vanwege een hamstringblessure voorlopig nog niet voetballen, Van Persie herstelt van een (lichte) enkelblessure. Van Marwijk vreest de komende maanden nog meer blessuregevallen bij zijn spelers. „Van zo’n loodzwaar jaar ga je in de loop van dit seizoen last krijgen. De jongens spelen in zware competities, komen ver in de Champions League en moeten zich direct daarna gaan voorbereiden op het WK. Eigenlijk hebben ze daarna vijf of zes weken vakantie nodig.”

Van Marwijk kwam met een aantal suggesties om die druk te verminderen. „Misschien moet de winterstop nog langer worden of moet je kijken of het aantal landen dat aan zo’n WK meedoet kan worden ingekrompen. De competities in Europa eindigen ook niet allemaal gelijk, misschien is daar wat aan te doen. Het schema zit zo ongelooflijk vol, je kan nauwelijks schuiven. Daarnaast wordt de druk op de spelers steeds groter, zowel fysiek als mentaal. Dat is geen goede combinatie.” (Bron: telegraaf.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw