Trainer Gertjan Verbeek van AZ heeft donderdag in Alkmaar het Nederlandse arbiterskorps een paar handzame tips gegeven. Volgens de veeleisende coach trainen de scheidsrechters in het betaalde voetbal lang niet optimaal. De leidsmannen zouden zich bijvoorbeeld bij de plaatselijke amateurclub moeten melden om meer ervaring op te doen, zo betoogde Verbeek op de website van AZ.

”Laat die overbodige conditietraining met die hekjes en paaltjes maar achterwege”, beweerde de ex-trainer van Feyenoord, sc Heerenveen en Heracles Almelo. ”Al twee keer is dit seizoen een doelpunt van ons ten onrechte afgekeurd. Anders hadden we nu zeven punten gehad. Scheidsrechters maken gewoon te weinig effectieve trainingsuren.”

Ervaring
Verbeek: ”Ik maak als trainer meer scheidsrechtersuren dan scheidsrechters. Elke dag leid ik het partijspel op de training. Scheidsrechter zijn, is situaties herkennen. Daarom zijn oudere arbiters vaak beter dan jongere. Als je als scheidsrechter ambitie hebt, moet je bij de plaatselijke amateurclub aan de trainer vragen of je op dinsdag- en donderdagavond het partijspel op de training mag leiden.”

Verbeek wond zich donderdag ook nog op over een informatieve bijeenkomst eerder deze week bij AZ met een delegatie van het vaderlandse scheidsrechterskorps. ”Ze lieten een instructiefilm zien met negatieve beelden van Dick Advocaat, Robert Maaskant en van mij. Dat vind ik niet kunnen. Zo manipuleer je mensen. Ik begrijp nu waarom Tom van Sichem mij zo behandelde tegen PSV. Die had die film waarschijnlijk gezien en wilde mij op mijn nummer zetten.”

Verbeek liet het er niet bij zitten. ”Ik heb mijn directeur een brief laten schrijven om ons beklag te doen. Ik ben vorig seizoen niet één keer naar de tribune gestuurd en heb geen enkele boete gehad. Zo zet je mensen in een verkeerd daglicht.” (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.