Cruijff niet blij met Ajax

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

“Dit is Ajax niet meer.” Johan Cruijff heeft geen goed woord over voor de Amsterdamse club, waar het voetbalicoon zijn eigen glansrijke carrière begon. “Dit Ajax is nog slechter dan de ploeg uit de periode voordat Rinus Michels in 1965 bij de club kwam”, schrijft hij maandag in zijn column in de Telegraaf. Cruijff haalt hard uit. “Er moet een grote bezem door. In het belang van de club zou daarom iedereen moeten vertrekken.”

De oud-voetballer en -trainer verwijst naar het rapport dat voorzitter Uri Coronel tweeënhalf jaar geleden liet verschijnen. “Met daarin allerlei conclusie en suggesties voor de toekomst. Als je ziet wat daarvan is terechtgekomen, dan is het één groot drama. Qua financiën, qua opleiding, qua scouting, qua aankoopbleid en qua voetbal.”

Twee jaar geleden wilde Cruijff zelf nog de jeugdopleing rigoureus aanpakken “Alleen wilden de mensen op wie ik toen rekende, dat uiteindelijk niet uitvoeren. Met alle gevolgen van dien.”

Daarbij benadrukt Cruijff nog maar eens het slechte spel van de huidige koploper. “Ik geef eerlijk toe dat er nu veel kwaadheid in me zit. Omdat dit Ajax niet meer is. Deze ploeg is niet in staat om meer dan drie keer de bal naar elkaar toe te spelen en leverde tegen Real Madrid (in de Champions League) één schot op doel af.”

“Met mijn ogen is niets mis”, vervolgt hij. “Intussen blijft directeur Rik van den Boog roepen dat de opleiding prima is, worden drie dezelfde type spitsen gekocht en zijn er geen buitenspelers.” Ook voorzitter Coronel krijgt nog een sneer. “Die heeft een beleid gevoerd dat op geen enkel gebied tot verbetering heeft geleid.” (Bron: voetbalprimeur.nl)