Diverse sportbonden hebben een samenwerking opgestart om meer sportiviteit en respect te krijgen in de sport. Het betreft een actie van de hockeybond, voetbalbond en het korfbalverbond die in samenwerking met NOC*NSF nog eens acht sportbonden bereid vonden voor deelname. Het programma dat zij hebben opgezet heet `Samen voor Sportiviteit & Respect`.

De betrokken bonden zijn de KNVB, KNHB, KNKV, N IJ B, NHV, KNZB, KNWU, NRB, Nevobo, NBB en KNBSB. Samen met de Stichting meer dan Voetbal, NOC*NSF en het Ministerie van VWS is het programma opgesteld. Het streven van het programma is om het percentage Nederlanders van twaalf jaar en ouder dat daadwerkelijk onsportief gedrag in de sport heeft meegemaakt terug te brengen. Dit moet naar 15%.

Tevens moet het percentage Nederlanders van twaalf jaar en ouder dat denkt dat onwenselijk gedrag in de amateursport (heel) veel voorkomt omlaag. Het streven is om dit aandeel van 75% naar 50% terug te brengen. Om dit te realiseren zijn vier doelstellingen geformuleerd, waaronder het aanpakken van onwenselijk gedrag op en rondom het sportveld en het vergroten van de aandacht voor sportiviteit en respect binnen sportverenigingen zelf. (Bron: profnews.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.