Hoofd jeugdopleiding Jan van Loon en Regionale Jeugdopleiding Willem II/RKC gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Hiermee komt een einde aan een dienstverband van tien jaar, waarvan twee bij de gezamenlijke jeugdopleiding.
De afgelopen jaren is er veel gebeurd in opleidingsland. Waar de KNVB aanstuurde op regionale opleidingscentra, zochten Willem II en RKC WAALWIJK toenadering tot elkaar waarna de Regionale Jeugdopleiding Willem II/RKC tot stand kwam. In het proces van samensmelting hebben beide clubs, en Jan van Loon als hoofd jeugdopleiding, te maken gehad met twee culturen, verschillende emoties en organisatorische veranderingen.
De financiële posities van zowel Willem II als RKC WAALWIJK nopen nu tot bezuinigingen op de RJO die op dit moment niet in relatie staan tot de persoonlijke ambities van Jan van Loon. “Ik merk dat de bezuinigingen een impact hebben op de door mij gewenste werkwijze en mijn eigen ambities. Daarom vind ik het verstandig dat onze wegen aan het einde van het seizoen scheiden. Dit seizoen blijft onze doelstelling gehandhaafd om talenten op te leiden en met hen boven verwachting te presteren. De inzet en motivatie van alle medewerkers van RJO Willem II/RKC is daarbij onvoorwaardelijk. Samen met hen wil ik het seizoen en mijn werkzaamheden bij RJO Willem II/RKC succesvol afronden”, aldus Jan van Loon.
Zowel Mohammed Allach (directeur voetbalzaken van RKC WAALWIJK) als Henry van der Vegt (technisch directeur van Willem II) betreuren het vertrek van Jan van Loon: “Het vertrek van Jan van Loon betekent een groot verlies voor RJO Willem II/RKC. Jan is een betrouwbare man met veel kennis en ervaring. Daarbij heeft hij een ongelooflijk zware klus geklaard door twee jeugdopleidingen op organisatorisch gebied succesvol samen te laten smelten tot één opleidingscentrum.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.