Rijkaard en Neeskens weg bij Galatasaray

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Frank Rijkaard is niet langer trainer van het Turkse Galatasaray. De oefenmeester en club gaan in goed onderling overleg uiteen, meldt het NOS Journaal. Rijkaard beleeft een teleurstellend seizoen met de Turkse topclub. Galatasaray is in de Turkse Süper Lig terug te vinden op de negende plek. Het gat met de koplopers bedraagt inmiddels acht punten. Afgelopen weekend ging de club in eigen huis nog hard onderuit tegen Ankaragücü (2-4). Tevens slaagde de club er niet in zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

Na een bijzonder succesvol avontuur bij FC Barcelona besloot Rijkaard er drie seizoenen terug even tussenuit te gaan. Galatasaray wist de oud-international te overtuigen om aan de slag te gaan in Turkije. Het verblijf van Rijkaard draaide echter niet uit op het succesverhaal waarop beide partijen hoopten.

Over het vertrek van Rijkaard werd de afgelopen weken hardop gespeculeerd in de Turkse media. Onder meer de Roemeense legende Georghe Hagi werd al genoemd als opvolger van de Nederlander.

Woensdag kwamen club en trainer in goed onderling overleg tot besluit om uiteen te gaan. De Nederlandse assistent van Rijkaard, Johan Neeskens, vertrekt eveneens uit Turkije. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw