Roger Reijners is de nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De KNVB en de 46-jarige Reijners hebben een akkoord bereikt over een contract tot en met de Olympische Spelen van 2016. De manager technische zaken van Fortuna Sittard maakt met ingang van 1 november de overstap naar de voetbalbond. Reijners over zijn aanstelling: “Ik kijk met veel enthousiasme uit naar deze mooie uitdaging. Samen met de speelsters en de staf wil ik er de komende jaren voor zorgen dat het Nederlands vrouwenelftal structureel deelneemt aan grote toernooien. Dit seizoen gaan we met elkaar aan de slag om het team klaar te stomen voor de EK-kwalificatiereeks.”

Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB: “Onze ambitie is duidelijk: met het Nederlands vrouwenelftal deelnemen aan en goed presteren op het EK 2013, het WK 2015 en de Olympische Spelen in 2016. Daarom is het van belang dat het team een volgende stap in de ontwikkeling maakt. In onze ogen is Roger Reijners in staat om samen alle betrokkenen deze doelstellingen te realiseren.”

Daphne Koster, aanvoerder van het Nederlands vrouwenelftal: “De spelersgroep is blij dat er een nieuwe bondscoach is met frisse inzichten. Ik ben van mening dat Roger Reijners ons voetballend verder kan brengen.”

In 1996 begint Roger Reijners zijn loopbaan in het betaald voetbal als hoofd opleidingen van MVV. Vier jaar later wordt hij bij dezelfde club trainer-coach van de A-selectie. In 2003 maakt de Limburger de overstap naar Fortuna Sittard, waar hij na een jaar in de jeugdopleiding te hebben gewerkt assistent-coach van het eerste elftal wordt. Tussen 2007 en 2010 is Reijners hoofdtrainer van de eerstedivisionist.

Als speler komt Roger Reijners vanaf 1983 uit voor Fortuna Sittard. Aan het eind van zijn eerste seizoen speelt hij met de Limburgse ploeg de KNVB bekerfinale tegen Feyenoord, die met 1-0 wordt verloren. Fortuna plaatst zich echter wel voor het Europa Cup II-toernooi, waarin de kwartfinale tegen Everton het eindstation is. Na negen seizoenen volgt in de voetbaljaargang 1991/’92 een transfer naar MVV. Bij de Maastrichtse club sluit hij in 1995 zijn actieve carrière af. Roger Reijners heeft in totaal 326 wedstrijden in de eredivisie achter zijn naam staan, waarin hij negentien keer tot scoren kwam. Bovendien kwam hij vier keer uit voor Jong Oranje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.