Martin Jol zat zaterdagavond tegen NEC voor het laatst op de bank als trainer van Ajax. De oefenmeester en de Amsterdamse club hebben besloten het contract per direct te beëindigen. Frank de Boer neemt de taken van Jol tot aan de winterstop over. Jol heeft algemeen directeur Rik van den Boog laten weten dat hij geen basis ziet om een de samenwerking met Ajax voort te kunnen zetten. Ajax hoopt voor de jaarwisseling meer duidelijkheid te kunnen geven over de invulling van de technische staf, zo meldt de club in een verklaring.

De Boer neemt de taken van Jol voorlopig over. Samen met Danny Blind moet de assistent van bondscoach Bert van Marwijk Ajax naar de Europa League zien te loodsen. Daarin moet de club AJ Auxerre voorblijven.

Naast Jol vertrekken ook zijn assistenten Michael Lindeman en Cock Jol. Onder leiding van de Hagenaar won Ajax in 2010 de KNVB Beker.

Ajax maakt een moeizaam seizoen door in de Eredivisie. De club staat halverwege het seizoen vijf punten achter op koploper PSV en moet voorlopig ook FC Twente en FC Groningen voor zich dulden.

Danny Blind is voorlopig nog actief betrokken bij het eerste van Ajax, maar hij zal Martin Jol zeker niet definitief opvolgen. De Amsterdammers gaan daarom op zoek naar een andere invulling van de technische staf.

“Iedereen binnen Ajax weet dat Danny heeft aangegeven andere ambities te hebben”, vertelt algemeen directeur Rik van den Boog op de clubwebsite. “Zijn ambities liggen veel meer op het vlak van technisch-management. Dat zal ook zijn toekomst zijn. Ajax heeft ook iemand nodig die binnen de club de cultuur bewaakt.”

Blind zal interim-trainer Frank de Boer voorlopig echter nog op het veld de helpende hand bieden. “In de overdracht met name. Danny kent alle ins en outs van het elftal en zal Frank daarin ondersteunen. Dat zal hij in een andere rol ook in de toekomst blijven doen.”

Van den Boog heeft een zware maandag achter de rug. “Maandagochtend liet Martin mij al weten het niet meer te zien zitten. Na een dag vol heftige gesprekken hebben we aan het begin van de avond de definitieve beslissing genomen. De klap is groot. Zo’n beslissing nemen doet pijn”, aldus de algemeen directeur. (Bron: voetbaprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.