De Voetbaltrainer 174: baanbrekende vakliteratuur

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

In het decembernummer van De Voetbaltrainer treft de lezer onder meer twee uitvoerige artikelen. In het land dat het WK in 2018 wel mag organiseren, zijn Louis Coolen en Roland Vroomans bezig aan een megaproject. Zij geven leiding aan de Konoplev voetbalacademie in de regio Toljatti, duizend kilometer ten oosten van Moskou. Hun verhaal blijkt van begin tot eind boeiend voor iedereen die bezig is met opleiden van voetbaltalenten. Een artikel over een Russische opleiding volgens westerse maatstaven.
Het andere grote artikel is geschreven door Raymond Verheijen. Tijdens het WK2010 werd Zuid-Korea begeleid met het Inmotio-systeem. Tijdens iedere training werden alle spelers gevolgd. Zodoende kon Verheijen voor het eerst zijn periodisering op een wetenschappelijke manier toetsen. De uitkomsten blijken baanbrekend. 

Verder in De Voetbaltrainer 174:
Richard Karrenbelt en Sportclub Genemuiden hebben een duidelijke klik. Met een leeuwendeel aan eigen opgeleide spelers presteert de club opvallend goed in de zaterdagtopklasse en in het nationale bekertoernooi. Daarna legt Hans van Breukelen uit dat trainers die coach willen worden, nog stappen moeten maken. In de rubriek Tactiek en training staat deze keer centraal: taken in de teamfunctie aanvallen bij 1:4:4:2 in een ruit. Harry Dost (FC Twente) gaat vervolgens in op het verkleinen van de kans op blessures in de wintermaanden. Het vakblad sluit af met de vaste rubrieken Dossier Amateurtrainer, de B- en C-jeugd en De Verlenging.