Roda JC zet in op een nauwe samenwerking op het vlak van de jeugdopleiding met Fortuna Sittard en MVV. De club uit Kerkrade hoopt de regionale voetbalschool te kunnen vestigen, waar de Eerste Divisionisten uit Sittard en Maastricht zich vervolgens ook bij kunnen aansluiten.

‘In onze ogen kan dit voor alle partijen een voordelige situatie opleveren’, zegt Martin van Geel, de algemeen directeur van Roda JC. ‘Wel wil ik benadrukken dat we streven naar samenwerking op het gebied van de jeugd, maar dat er van verdere banden totaal geen sprake is en ook geen sprake zal zijn.’

Op dit moment beschikken Fortuna Sittard, MVV en Roda JC over losse jeugdopleidingen. De KNVB biedt de regio de mogelijkheid om één regionale voetbalschool te vestigen. Naast de locatie Kerkrade is ook het terrein rond het stadion van Fortuna Sittard een optie. Fortuna-voorzitter Wil Meijers wil nog niet op de zaken vooruitlopen.

De komende weken volgen gesprekken met de voorzitters van de andere clubs over dit beladen thema. Volgens Meijers lijkt het echter logisch dat de Regionale Jeugd Opleiding in Sittard wordt gevestigd. ‘Als je volstrekt objectief naar de criteria kijkt, is een opleiding rond het Fortuna Sittard stadion een erg goede optie.’

Paul Rinkens, voorzitter van MVV Maastricht en de initiatiefnemer voor de gesprekken: ‘De bal ligt nu bij de politiek. De gemeente Kerkrade heeft geld geïnvesteerd in het stadion van Roda JC en wil in die plaats een opleidingscentrum zien. Maar de Provinciale Staten van Limburg hebben bepaald dat de regionale talentenontwikkeling in Sittard gehuisvest moet worden. Hopelijk komen de betrokken partijen hier samen uit.” (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.