Ernest Faber (39) is per direct toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. Faber assisteert met Phillip Cocu en Dick Voorn bondscoach Bert van Marwijk. De eenmalige international kwam uit voor N.E.C., Sparta, FC Groningen en PSV. In Eindhoven won Faber vier landskampioenschappen, in 1996 de KNVB Beker en zeven keer de Supercup/Johan Cruijff Schaal. De eenmalige international speelde dertig duels in de Champions League en was vijftien keer actief in de UEFA Cup. In 1998 debuteerde hij onder bondscoach Guus Hiddink tijdens een vriendschappelijk duel met Mexico voor het Nederlands elftal. Oranje won de enige interland van Faber met 3-2. Na zijn actieve loopbaan als speler had de Brabander de leiding over Jong PSV, de A-junioren van PSV en was hij assistent-trainer bij FC Eindhoven. Sinds dit seizoen is Faber hoofdtrainer van FC Eindhoven. Na overleg met én toestemming van de club uit de Jupiler League combineert hij deze functie met zijn nieuwe baan als assistent van Van Marwijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.