Johan van Heertum coach Vrouwen onder 19

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar staat tot medio 2012 onder leiding van Johan van Heertum. De 45-jarige Van Heertum is afkomstig uit KNVB-district Zuid 1, waar hij werkzaam is op de afdeling voetbaltechnische zaken. Naast Johan van Heertum bestaat de technische staf van Vrouwen onder 19 uit assistent-coach Liesbeth Migchelsen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers. Johan van Heertum is sinds 1990 in dienst van de KNVB. Eerder was hij coach van de nationale selecties voor speelsters onder 15 en onder 16 jaar. In het seizoen 2001/’02 had hij al eens het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar onder zijn hoede. Tevens was Van Heertum als assistent betrokken bij het Nederlands elftal voor spelers onder 15, onder 16 en onder 17 jaar. Als coach van Vrouwen onder 19 is Johan van Heertum de opvolger van Hesterine de Reus, die in september vorig jaar de overstap maakte naar de Jordaanse voetbalbond. Naast zijn werkzaamheden als KNVB-coach blijft hij actief voor de afdeling voetbaltechnische zaken in Zuid I. De eerste interland van Onder 19 in 2011 staat gepland op zondag 13 februari (aftrap 15.30 uur). Dan is België op het terrein van KFC Lentezon in Beerse de tegenstander van de ploeg van Johan van Heertum. Voor dit duel heeft hij de volgende speelsters geselecteerd: Kirsten Bakker (FC Twente), Linda Bakker (AZ), Marieke de Boer (sc Heerenveen), Dominique Bruinenberg (Margriet), Marissa Compier (FC Utrecht), Merel van Dongen (Ter Leede), Laura Du Ry (ADO Den Haag), Ellen Jansen (FC Twente), Marlou Kelleners (FC Geleen-Zuid), Lieke Martens (VVV-Venlo), Tessel Middag (Swift), Pia Rijsdijk (Ter Leede), Maud Roetgering (FC Twente), Shanice van de Sanden (sc Heerenveen), Vesna Veltrop (Zuidhorn), Mauri van de Wetering (Willem II), Melissa van der Wiel (Ter Leede), Tula de Wit (FC Utrecht), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (SV Marken). Onder 19 is in voorbereiding op de eliteronde van het Europees kampioenschap 2011. Na het duel met de Belgische leeftijdsgenoten staan nog een wedstrijd in en tegen Duitsland (23 februari) en het toernooi in het Spaanse La Manga (4 tot en met 8 maart) op het programma. De eliteronde vindt plaats van 31 maart tot en met 5 april en daarin zijn huidig Europees kampioen Frankrijk, gastland Denemarken en Litouwen de tegenstanders. Aan de eliteronde nemen verdeeld over zes poules 24 landen deel. De zes groepswinnaars en de runner-up met het beste resultaat tegen de nummer één en drie in de poule vormen samen met gastland Italië het deelnemersveld van het EK 2011.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw