De KNVB heeft Kees Zwamborn aangesteld als coach van het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar. Zwamborn (1952) had in het seizoen 2008/’09 ook al de touwtjes in handen bij Onder 18. Net als toen combineert hij het coachschap met zijn werkzaamheden als docent bij de KNVB Academie (TC I). Zwamborn, die bij Onder 18 wordt geassisteerd door KNVB-coach Aart Korenhoff, speelde betaald voetbal bij FC Vlaardingen, Ajax, MSV Duisburg en NAC Breda. Na zijn actieve voetbalcarrière ging hij als trainer-coach aan de slag bij Feyenoord (jeugd en 2e elftal), FC Den Bosch, NAC Breda, Willem II (technisch directeur en trainer/coach), Ajax (directeur opleidingen) en Sunderland (academy director). Onder 18, een opleidingselftal, treft op 24 maart Slovenië op eigen bodem. Vijf dagen later speelt het team een oefenwedstrijd in en tegen Polen. Het seizoen wordt eind mei afgesloten met een vierlandentoernooi in Portugal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.