Kluivert geïnteresseerd in functie als assistent van Van Marwijk

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Patrick Kluivert zou een aanbod van bondscoach Bert van Marwijk niet op voorhand afwijzen. De keuzeheer zoekt nog steeds een voormalig spits als aanvulling op zijn technische staf; een functie waar de huidige assistent van NEC Nijmegen wel oren naar heeft. ‘Of ik ervoor open sta om Bert van Marwijk te assisteren op het EK in Polen en Oekraïne? Stomme vraag. Natuurlijk’, luidde het commentaar van Oranje’s topscorer in De Telegraaf. De 34-jarige Kluivert is donderdag aandachtig toeschouwer bij het Europa League-duel OSC Lille-PSV. De aanvaller kwam voor beide ploegen uit. ‘Ik ben door de clubleiding van Lille uitgenodigd om het duel met mijn vrouw bij te wonen.’ In Noord-Frankrijk wordt Kluivert nog alom gewaardeerd. De spits speelde in de nadagen van zijn loopbaan enige tijd voor Lille. ‘Vooral de manier waarop ik met de jonge spelers omging en de wetten van het topvoetbal bijbracht, werd erg gewaardeerd. Bij Lille kreeg ik ook voor het eerst het gevoel dat ik een goede trainer zou kunnen worden.’ Die ervaring zou Kluivert nu dus maar wat graag in praktijk brengen bij Oranje.