DVD ‘Heibel langs de lijn’

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

In het najaar van 2010 werd door de KRO het programma ‘Heibel langs de lijn’ uitgezonden. De uitzending bestond uit tien afleveringen over te fanatieke ouders, waarvan er zich zes op het voetbalveld afspeelden. Op verzoek van het bondsbestuur van NKS-Voetbal heeft de KRO van die uitzendingen een DVD gemaakt en die wordt binnenkort aan de lidverenigingen toegestuurd. Deze DVD is uitermate geschikt om tijdens ouderavonden of bijeenkomsten voor jeugdleiders te vertonen. Confronterend Elk kind dat aan sport doet kent ze wel: schreeuwende ouders langs de lijn van het sportveld. Als je vader of moeder zich zo misdraagt kan dit heel vervelend voor het kind zijn. In ‘Heibel langs de lijn’ pakken kinderen hun te fanatieke ouders aan. Zonder dat ze het weten worden vaders en moeders langs de lijn gefilmd. En na afloop worden ze met die beelden geconfronteerd. Samen met kinderen kijken ze naar zichzelf. De hoop van de kinderen is dat het daarna weer wat rustiger wordt langs de lijn, zodat ze zich weer volledig kunnen concentreren op hun sport.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw