Kader en teams ADO Den Haag naar India

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

ADO Den Haag is in november benaderd door vertegenwoordigers van de voetbalbond en het Olympisch Comité van Haryana (India) om hen te helpen bij het verbeteren van het voetbalniveau in Haryana en daarbij het jeugdvoetbal in het bijzonder. ADO Den Haag heeft hier positief op gereageerd en daarom zal het Onder 16 elftal (B2) van de jeugdopleiding en een delegatie van ADO Den Haag van 26 februari tot 9 maart naar India afreizen. Het doel van deze reis is het voetbal speciaal in de provincie Haryana te helpen ontwikkelen. De medewerkers van ADO Den Haag gaan proberen met hun expertise daar de mensen handvatten te geven om in de toekomst het organiseren van goed voetbal, voor met name kinderen, op poten te zetten. Dit alles zal gebeuren door middel van het geven van cursussen en clinics. Verder, indien dit alles goed verloopt, is er de mogelijkheid in de toekomst een structurele samenwerking te bewerkstelligen tussen deze deelstaat die sport hoog in het vaandel heeft en ADO Den Haag. Niet alleen op voetbalgebied, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van stadionmanagement. De reis gaat dus naar de deelstaat Haryana, om precies te zijn naar de stad Gurgeon, dit ligt 10 kilometer van New Delhi. Het Onder 16 elftal gaat in de week in India demonstratiewedstrijden spelen tegen de selectieteams  uit Haryana. Het Haagse elftal gaat vier van deze wedstrijden spelen in diverse grote steden. Buiten de selectie gaan ook mee om hun kennis te verspreiden: Dr. Pasha (clubarts Jeugdopleiding), Paul van Lith (Coördinator Jeugdopleiding en initiator van deze trip in samenwerking met de Dutch Haryana Foundation), Ron Kenter (Hoofd Jeugdscouting) en Wim van Laar (Hoofd Jeugdopleiding). Ook gaan Aad de Mos, Lex Schoenmaker Sr en Mario van der Ende mee tijdens deze trip. De Mos, Schoenmaker en Van Laar verzorgen diverse lezingen en voetbalclinics voor de jeugd en coaches in Haryana. Van der Ende zal diverse lezingen en cursussen geven voor de scheidsrechters aldaar. Van Lith en Kenter gaan mee voor met name managementcursussen.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw