In de laatste aflevering van De Voetbaltrainer heeft men alles kunnen lezen over het toepassen van gerichte leerstrategieen om zich als voetbaltrainer te ontwikkelen. In dit artikel worden twee onderzoeksvragen met elkaar verbonden, namelijk de WAT-vraag met de HOE-vraag. De WAT-vraag is bekend: trainers (willen) leren op technisch, tactisch, fysiek en mentaal terrein. Uit het onderzoek blijkt dat er zeven manieren (strategieën) zijn om dat aan te pakken, dus om antwoorden te vinden op de HOE-vraag. Maakt het niet uit welke strategie je kiest? Is het altijd goed om een cursus of clinic te volgen? Of heeft elk leerveld een eigen, voorkeursstrategie? We zoomden in VT175 specifiek in op het leerveld ‘techniek’. Ook op de website van NLCoach vindt men een rubriek ‘hoe trainer-coaches leren en zich ontwikkelen’. Daarin leest men in interviews met trainers-coaches uit diverse sporten hoe zij leren en zichzelf ontwikkelen. Zij zijn geen maatstaf, maar interessante voorbeelden uit de praktijk van de sport. Om de maand vindt men hier een trainer-coach aan het woord over zijn of haar ontwikkeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.