Trainers niet blij met plannen in België

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De voetbalcompetitie in België ziet er de komende jaren heel anders uit dan de klassieke formule die in Nederland na het verdwijnen van de play-offs weer van toepassing is. Hoe die competitie precies zal verlopen, is echter nog niet helemaal duidelijk. De komende drie jaar worden de zestien ploegen en de play-off-formule wel behouden, maar omtrent het degradatiesysteem is er nog geen duidelijkheid. Wat het bestaan van de playoffs betreft, lopen de meningen uiteen, maar de nieuwe regeling omtrent de dalers werd regelrecht afgeschoten. “Als trainer hebben wij natuurlijk weinig te zeggen”, oppert  Hugo Broos van Zulte Waregem in De Voetbaltrainer 176, die komend weekend verschijnt. “De beslissing om de play-offs te behouden kan ik bezwaarlijk een goede zaak noemen, om nog maar te zwijgen van het systeem dat de dalers bepaalt. In theorie hoeft Zulte Waregem tijdens de competitie volgend seizoen dus geen enkel punt te pakken om in de Eerste klasse te blijven. Dat is toch iets wat niet kan, je reinste waanzin. Eén zaak is duidelijk: het voetbal is in heel deze kwestie nooit op de eerste plaats gekomen. Laten we het erop houden dat de G4 de kleinere clubs gepaaid heeft met een financiële toegeving. We zitten door onder meer de strenge winters en gebrekkige accommodaties al twee jaar in de shit met deze competitie en toch gaan we door, dat is toch onbegrijpelijk? Ik stel me de vraag waarom we niet vasthouden aan de klassieke formule. Was het dan zo slecht? Ik denk het niet.” Lees het volledige artikel, met verder reacties van Francky Dury (AA Gent) en Franky Van der Elst (Lommel United) in De Voetbaltrainer 176.