De Voetbaltrainer 176 is een speciale uitgave over België. We belichten de voetbal(trainers)situatie van allerlei kanten. Zo praatten we onder meer met de trainer van Anderlecht, de landskampioen van 2010. Ariël Jacobs functioneerde jaren bij de Belgische bond, maar gooide het roer om en klom langzamerhand op tot de top van de Belgische trainerswereld. Als coach van Anderlecht heeft hij een duidelijke visie op het spelletje en eigen tactische ideeën. De Voetbaltrainer liet Jacobs ook zijn licht schijnen op de eigen evolutie als trainer en over Romelu Lukaku, het grootste Belgische jeugdtalent van het moment. Transit-land Wilt u als ervaringsdeskundige naar de status van voetballand België kijken en dan de vinger op diverse zere plekken leggen? Ariël Jacobs: “We moeten in België realistisch worden: ook al hebben we te maken met beperkte middelen, bijvoorbeeld door een overheid die niet meewerkt of door geringe commerciële inkomsten. Dan nog moet je dat aanvaarden én er mee omgaan. Je moet het doen met de middelen die je hebt. Dertig, twintig jaar geleden kon de Belgische topclub het zich veroorloven om Nederlandse internationals binnen te halen. Dat is anno 2011 volstrekt ondenkbaar. België is nu een ‘transitland’. Daar kun je tegen vechten, maar dat heeft geen zin. Je kunt er veel beter maar zo goed mogelijk mee omgaan. Creatief worden. Onze jeugdige topspelers blijven nu niet lang in ons land. We zijn misschien een opleidingsland. Een Lionel Messi zul je inderdaad niet of niet lang op de Belgische velden aantreffen. Aan de andere kant kunnen we wel gaan proberen om een Messi op te leiden of op jonge leeftijd in het buitenland te scouten! We hebben namelijk een competitie die misschien niet hoogstaand is, maar wel moeilijk om in te spelen. Ideaal voor talentvolle spelers om in te rijpen.” Lees het volledige verhaal van Ariel Jacobs in De Voetbaltrainer 176.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.