Georges Leekens: ‘Van sexy naar efficiënt voetbal’

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De Voetbaltrainer 176 is een speciale uitgave over België. We belichten de voetbal(trainers)situatie van allerlei kanten. Georges Leekens ging in mei van vorig jaar de uitdaging aan om na het vervroegd afscheid van Dick Advocaat opnieuw bondscoach van België te worden. Met zijn tonnen ervaring, zijn kennis van het huis en zijn kwaliteiten om spelers in zichzelf te laten geloven, probeert hij de komende twee jaar van de Rode Duivels een rendabel team te maken. Georges Leekens: “Het leuke van een spelformatie is net dat je foutjes niet opvallen en dat je ideaal gebruik maakt van de vrijgekomen ruimtes. We proberen hoog te spelen en zo de tegenstrever traag te laten voetballen. Al moeten we de deur achterin ook niet gaan openzetten. Wij voetballen, nu we ook over buitenspelers beschikken, een beetje op de Nederlandse manier, al is het nog te vaak te mooi, te sexy. Wij maken nog te veel de actie om de actie, en niet de actie om een doelkans te creëren. Voetbal wordt pas leuk als ook de resultaten volgen.” Lees het volledige verhaal van Georges Leekens in De Voetbaltrainer 176.