Racing Genk fit op weg naar de top

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De Voetbaltrainer 176 is een speciale uitgave over België. We belichten de voetbal(trainers)situatie van allerlei kanten. Bart Caubergh is voetbalconditietrainer bij de Belgische topclub Racing Genk. De pas 26-jarige Caubergh traint volgens het periodiseringsmodel van Raymond Verheijen en heeft deze werkwijze ingevoerd tot aan de onder 15. Play-offs Bart Caubergh: “Begin april moeten we fysiek top zijn, dan starten de play-offs. De focus ligt alleen op de competitie. Dat kan een voordeel zijn.  Andere teams speelden nog Europees of zitten nog in de bekercampagne. We hebben een herkenbare werkwijze. De manier van werken verschilt niet veel in de verschillende fases. De oefenvormen binnen het periodiseringsmodel zijn niet verschillend. Dat zijn standaardvormen waarin we naar details kijken en daarop coachen. Er zijn natuurlijk individuele verschillen en doelstellingen. Wanneer je het binnen een teamsport meer individueel gaat bekijken, gaat het om details. Deze details leer je door de ervaring die je hebt door met een model te werken en  erbinnen te differentiëren, door voortdurend bijscholingen te volgen en open te staan voor andere meningen en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast zit ik om de twee maanden samen met Raymond Verheijen. We bespreken wat vooraf ging, bekijken de komende weken en maanden en volgen zo enkele nieuwe ontwikkelingen op.” Lees het volledige verhaal van Bart Caubergh in De Voetbaltrainer 176.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw