De Voetbaltrainer 176 is een speciale uitgave over België. We belichten de voetbal(trainers)situatie van allerlei kanten. Bob Peeters staat in de voetbalwereld vooral bekend als een boomlange spits die in Nederland speelde voor Roda JC en Vitesse. Maar in nauwelijks twee jaar tijd is hij via de beloften van KAA Gent opgeklommen tot hoofdtrainer bij de Belgische eersteklasser Cercle Brugge. De Voetbaltrainer zocht de Lierenaar op in Brugge en zat anderhalf uur geboeid te luisteren naar een gedreven en enthousiaste coach met een eigen voetbalvisie. Situatief coachen Bob Peeters: “Ik ben een voorstander van coachen op het moment, dus het situatief coachen. Dat kun je uiteraard prima doen op trainingen en het is effectief. Maar ook tijdens de wedstrijd pas ik die vorm van coaching regelmatig toe. Dan leg ik een speler na een bepaalde fase snel uit wat hij beter had kunnen of moeten doen. Bijvoorbeeld zich positioneel anders opstellen of beter zijn directe medespelers coachen. Die speler kan doen wat hij wil met die informatie. Of hij doet er zijn voordeel mee of niet. Dat facet heb je als trainer niet in de hand. Maar mijn visie is dat je niet altijd moet wachten tot in de rust of na een wedstrijd. De jongens hebben dan al zoveel input gekregen, dat ze in de verste verte niet meer weten over welke specifieke fase je het dan hebt. Twee dagen voor de volgende wedstrijd bespreken we dan opnieuw de videobeelden van de laatst gespeelde wedstrijd. Dit gebeurt met spelers individueel, maar ook per linie leggen we zaken uit of wat het team als geheel beter of anders moet doen. Lees het volledige verhaal van Bob Peeters in De Voetbaltrainer 176.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.