Het  bondsbestuur van de KNVB heeft verzoeken tot oprichting van twee regionale jeugdopleidingen (RJO’s) afgewezen. Er lag een aanvraag van MVV en Roda JC om te komen tot een gezamenlijke jeugdopleiding. Ook van Fortuna Sittard,  Helmond Sport en VVV Venlo was een verzoek ontvangen in te stemmen met een RJO. Het bondsbestuur is van oordeel dat de clubs in goed overleg met elkaar moeten bezien onder welke voorwaarden zij kunnen komen tot de oprichting van één RJO in Zuid-Limburg. Het bondsbestuur stemde gisteravond wel in met de verlenging met één jaar van de RJO van Helmond Sport en VVV-Venlo. Hierbij stelde het bestuur de voorwaarde dat op korte termijn een grondige evaluatie plaatsvindt over de samenwerking tussen Helmond Sport en VVV-Venlo, waarbij ook de KNVB (Zeist en district  Zuid II) wordt betrokken. De KNVB kent momenteel dertien RJO’s, terwijl het streven is in Zuid-Limburg de veertiende en laatste RJO van de grond te krijgen. Het uiteindelijke doel van de RJO’s is het algehele niveau van de Nederlandse jeugdopleiding op een hoger plan brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.