Alex Pastoor nieuwe hoofdtrainer van NEC

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Per 1 juli 2011 wordt Alex Pastoor de nieuwe hoofdtrainer van N.E.C. Hij volgt in die functie Wiljan Vloet op die per dezelfde datum in dienst treedt als algemeen/technisch directeur van Sparta. Pastoor tekent een contract voor 2 jaar in Nijmegen. De 44 jarige Noord Hollander is sinds het seizoen 2009 – 2010 hoofdtrainer van Excelsior. Met die club promoveerde hij afgelopen seizoen naar de eredivisie. Daarvoor is Alex Pastoor onder meer trainer van het beloften elftal van Feyenoord en assistent trainer van SC Heerenveen geweest. Als voetballer heeft Pastoor 284 wedstrijden in de eredivisie gespeeld voor FC Volendam en SC Heerenveen. Ook heeft hij als speler in Belgie en Oostenrijk gespeeld. Wiljan Vloet is sinds oktober 2009 hoofdtrainer van N.E.C. Op zijn verzoek wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden omdat hij graag de overstap naar Sparta maakt om daar de combinatiefunctie van algemeen/technisch directeur te gaan vervullen. Technisch directeur Carlos Aalbers licht het vertrek van Vloet en de aanstelling van Pastoor als volgt toe: “Wiljan is vanaf het eerste moment naar ons toe open geweest over de interesse van Sparta. Op het moment dat het ons duidelijk was dat dit serieuze vorm zou gaan aannemen hebben wij ons gericht op een mogelijke opvolger. Daarbij kwamen wij direct bij Alex Pastoor uit. Alex presteert goed bij Excelsior en is in onze ogen een moderne trainer die inhoud geeft aan alle facetten die vandaag de dag van een eredivisie trainer gevraagd worden. Hij past dan ook uitstekend bij de visie en werkwijze  van N.E.C. die er in het kort op neer komt iedereen de mogelijkheid te bieden beter te worden “. Ook de nieuwe hoofdtrainer is uiteraard te spreken over zijn aanstelling.”N.E.C. heeft in mijn ogen een interessante spelersgroep onder contract staan met daarin veel spelers die nog niet aan het plafond van hun kunnen zitten. Als je daarbij de kwaliteit van de staf en de beschikbare faciliteiten optelt ga ik graag de uitdaging aan om hier als hoofdtrainer het maximale uit de selectie te halen. Ook het klimaat van de club, de visie van N.E.C.  en de werkwijze liggen in lijn met mijn eigen opvattingen en ideeen. Bovendien speelt N.E.C. al haar thuiswedstrijden in een uitverkocht stadion en dat ook nog eens in een prachtige stad. Eerst ga ik er alles aan doen om Excelsior in de eredivisie te houden en daarna richt ik mij volledig op N.E.C.”.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw