Veertien deelnemers aan de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB Academie zijn geslaagd. Deze nieuwe lichting coaches heeft de bevoegdheid om als hoofdtrainer bij een betaald voetbalorganisatie te fungeren. De geslaagden: Hans van Arum, Henk Fräser, Jean Paul van Gastel, Eric Hellemons, Michel Jansen, Anton Janssen, Marcel Keizer, Frank van Kempen, Johan de Kock, Wilfred van Leeuwen, Robert Molenaar, Jasper de Muijnck, Richard Roelofsen en Maurice Steijn. Albert van der Dussen, Eric van de Luer, Mart Nooij en André Paus bevinden zich nog in de afrondende fase van de cursus. De cursisten hebben vanaf april 2010 acht tweedaagse bijeenkomsten bijgewoond en diverse stageopdrachten uitgevoerd bij betaaldvoetbalorganisaties. De geslaagden krijgen in het najaar hun diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) uitgereikt. Ex-internationals volgen cursus Trainer-Coach I Senioren De KNVB Academie heeft zes ex-internationals toegelaten tot de cursus Trainer-Coach I Senioren. Onder meer Ronald de Boer, Paul Bosvelt, Edgar Davids, Jaap Stam, Gaston Taument en Jon Dahl Tomasson volgen de komende maanden deze opleiding, die in mei 2012 eindigt. Het diploma Trainer-Coach I Senioren (UEFA A) geeft de bevoegdheid om de training en coaching te verzorgen van spelers die uitkomen in de hoogste klassen van het amateurvoetbal of de beloftencompetitie betaald voetbal. Tevens kunnen zij fungeren als assistent trainer-coach in het betaald voetbal. KNVB Academie De KNVB Academie is wereldwijd het toonaangevende opleidingsinstituut voor trainer-coaches, scheidsrechters en begeleiders. Jaarlijks organiseert de academie in samenwerking met de zes KNVB-districten achthonderd cursussen met ruim twaalfduizend deelnemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.