00680324 jan ceulemans‘Ik grijp ze desnoods bij hun kraag’. De voormalige Belgische international Jan Ceulemans begint al aan zijn elfde seizoen als hoofdtrainer van eersteklasser KVC Westerlo. De 54-jarige ‘Caje’ past er zijn eigen trainingsmethodieken toe. Opvallend zijn vooral zijn observatie en analyse van de trainingsmomenten, zo blijkt in De Voetbaltrainer 179. Jan Ceulemans: “Het grote voordeel als je trainingen door iemand anders laat geven, is dat je zelf vanaf de kant kunt toekijken. Dan sta je buiten het terrein en heb je een veel beter overzicht. Als je zelf tussen de lijnen staat, zie je veel zaken, maar gebeurt er ook veel achter je rug. Die zaken die je ontgaan, zijn vaak essentieel. Een ander groot voordeel is dat je je assistenten meer betrekt bij de trainingen. Vroeger was een assistent iemand die de kegeltjes zette en die achter de ballen moest hollen die over het doel vlogen. Dat is gelukkig niet meer het geval.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.