FC Zwolle en Centre for Sports & Education

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Een plek waarin je optimale begeleiding krijgt bij het beoefenen van je sport en school. Voor elk jong talent zou dat de ideale omgeving zijn om je in te bewegen. In Zwolle is dat al enkele jaren mogelijk. Op het Centre for Sports & Education (CSE) haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, zowel in de schoolbanken als op het veld. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten worden talenten optimaal voorbereid op een toekomst als topsporter. In De Voetbaltrainer 180 wordt dit thema onder meer besproken door FC Zwolles hoofd opleiding Bert Ebbens. Combinatie Bert Ebbens: “Elke leerling op het CSE heeft een bindende factor. Ze hebben namelijk allemaal talent gekregen om in een tak van sport te excelleren en moeten dat talent op een bepaalde manier gaan ontwikkelen. Ze komen hier om een opleiding tot profvoetballer te volgen en krijgen het onderwijs er op maat bij. Ik zie ‘de leerling’ hier op school en ik zie ‘de voetballer’ bij FC Zwolle. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling, omdat je door die vele contactmomenten een completer beeld hebt van de persoonlijkheid van een speler. Zodra het met iemand op school cijfermatig niet goed gaat, heeft dat consequenties. Minder trainen of niet spelen bijvoorbeeld. De lijnen zijn heel kort en dat werkt natuurlijk prima.”

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw