Training van voetbalvaardigheden dient parallel te lopen met plezier en de ontwikkeling van belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken, zelfvertrouwen, presentatie en zelfreflectie. Op de Voetbalschool Salland worden deze vaardigheden lifeskills genoemd. De ontplooiing van het individuele talent op fysiek, mentaal en sociaal vlak staat daarbij voorop. Pas als je goed in je vel zit en je assertief en weerbaar bent, kun je als jonge voetballer groeien. Dat is de gedachte.

Persoonlijkheidsontwikkeling Paul Vermeulen: “We hebben ons trainingsprogramma samengesteld door al het goede uit diverse inzichten, zoals die van de KNVB, van Coerver en van Meulensteen, samen te voegen. We hebben daar het ontwikkelen van sociale vaardigheden aan toegevoegd. We richten ons niet alleen op de getalenteerde voetballers, maar ook op de mindere goden en op jonge keepers.

Op vrijdagmiddag werken we met een leerplan waarin vier modules van vier lessen zitten. In iedere module besteden onze gediplomeerde trainers aandacht aan zowel de voetbalvaardigheden als aan relevante persoonlijkheidsaspecten. Achtereenvolgens komen technische vaardigheden, het duel 1:1 en 2:2, positiespel en partijspel aan bod.

In de eerste, vier weken durende, module met als thema ‘De baas zijn over de bal en jezelf’ komen naast basisvaardigheden als dribbelen, drijven, kappen en draaien ook elementen als zelfvertrouwen, inzet, doorzettingsvermogen en presentatievaardigheden aan de orde. We proberen door het stellen van gerichte vragen de spelers heel intensief bij de training te betrekken.” Lees het complete artikel in De JeugdVoetbalTrainer-5 of in de printuitgave van De Voetbaltrainer 182.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.