Wat doen we volgend jaar? Gaan we door met de huidige trainer of is het tijd voor vers bloed? En wat wil de trainer zelf? Ziet hij nog perspectief voor een langer verblijf of is hij toe aan een nieuwe uitdaging? In de eerste maanden van het nieuwe  kalenderjaar worden veel beslissingen genomen. Voor menigeen komen deze gesprekken te vroeg. Immers, vaak wordt er al na een half seizoen een oordeel uitgesproken over de werkzaamheden van de trainer, terwijl deze met zijn team de fase van kennismaking nauwelijks achter de rug heeft. Zeker als het gaat om het begeleiden van een jeugdteam is vaak meer tijd nodig om aan een vertrouwensband te werken en de progressie te boeken die je wilt zien. Maar onvermijdelijk valt op enig  moment de uitnodiging toch op de deurmat: of je eens wilt komen praten over de toekomst. In De Voetbaltrainer 183 vertellen Bart van Rooijen (van tweededivisionist AGOVV B1 en de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie) en Bas van Baar (momenteel Rigtersbleek D1, volgend seizoen ATC ’65 D1), hoe zij hun gesprekken met de clubs aanpakken en aan welke elementen zij de meeste waarde hechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.