Peter Maes nam anno 2010 een stuurloos Sporting Lokeren over en zette in nauwelijks twee seizoenen de club volledig naar zijn hand. Mét succes, want in maart stuwde hij de Waaslanders naar de eerste trofee in de 42‐jarige clubgeschiedenis: de beker van België. Dat was enkel mogelijk met veel en hard werk en de juiste visie en tactische benadering. Peter Maes: “Herkenbaarheid binnen het team, maar onherkenbaarheid voor de buitenwereld. Omdat je geen vast systeem kunt plakken op onze manier van spelen, moet de tegenstander zelf nadenken en oplossingen zoeken. Het is de tegenstander die zich moet aanpassen, altijd en overal. Ik zeg niet dat de realiteit zo is, maar het moet wel onze doelstelling zijn.” Lees het complete artikel in de printuitgave van De Voetbaltrainer 185.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.