Alfred Schreuder assistent Van Marwijk bij Oranje

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Alfred Schreuder (39) treedt met ingang van het seizoen 2012/’13 toe tot de technische staf van het Nederlands elftal als assistent-bondscoach. Schreuder ‘debuteert’ in aanloop naar Oranjes eerste oefeninterland van de nieuwe voetbaljaargang, in en tegen België op woensdag 15 augustus. Zijn verbintenis met de KNVB loopt tot en met het wereldkampioenschap 2014 in Brazilië. Hij volgt in deze rol Phillip Cocu op, die liet weten na het Europees kampioenschap in Polen/Oekraïne zijn taken bij het Nederlands elftal neer te leggen. Hij gaat zich volledig wijden aan zijn werkzaamheden bij PSV, waar hij volgend seizoen onder meer de A1 gaat trainen. Cocu: “Ik heb een geweldige periode gehad bij het Nederlands elftal en er ook veel geleerd. Nu is het vizier volledig gericht op het naderend EK en ik kijk er erg naar uit.” Schreuder is momenteel assistent van Steve McClaren bij de hoofdmacht van FC Twente. Met instemming van de club uit Enschede, waar hij sinds 2009 in dienst is, combineert hij deze functie met zijn nieuwe baan als assistent van bondscoach Bert van Marwijk.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw