Volgens de 38 hoofdtrainers in het betaald voetbal is Ronald Koeman de beste trainer van het afgelopen seizoen. Dat bleek vrijdag tijdens het 10-de Internationale Trainerscongres in Zwolle. Deze waardering van zijn vakcollega’s leverde de succesvolle Feyenoord-coach de Rinus Michels Award op. Ook werden er Rinus Michels Awards uitgereikt aan Eric Meijers van Achilles ‘29 (beste amateurtrainer), de jeugdopleiding van Feyenoord/Excelsior en van de amateurclub HHC uit Hardenberg vanwege het uitstekende jeugdvoetbalbeleid. De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en deze uitverkiezing wordt ondersteund door de vakvereniging CBV, de vakbond VVON en de KNVB.   Naast Ronald Koeman waren dit jaar Ajax-trainer Frank de Boer, Heracles-trainer Peter Bosz, FC Zwolle-trainer Art Langeler en AZ-trainer Gertjan Verbeek (hij stelde dit niet op prijs) door de CBV genomineerd als kandidaat voor de beste trainer/coach. Alle hoofdtrainers uit het betaald voetbal konden hun voorkeur uitspreken. Dat leverde uiteindelijk Ronald Koeman een nieuwe prijs op: de Rinus Michels Award voor de beste trainer/coach van het seizoen 2011/2012. Ronald Koeman betrok nadrukkelijk de spelersgroep en zijn technische staf bij zijn Award. Het was een close finish tussen Ronald Koeman en Frank de Boer die met 2 stemmen verschil gewonnen werd door de Feyenoord trainer. Hij kreeg de prijs uit handen van Michel Preud’homme uitgereikt, die vorig seizoen de prijs won.   Tijdens het congres bepaalden de ruim duizend aanwezige trainers wie zich een jaar lang de beste amateurtrainer van Nederland mag noemen. Uit elk KNVB-district was vooraf één amateurtrainer door de VVON genomineerd: Gerrie Benes (vv Drenthina), Eric Meijers (Achilles’29), Bart Logchies (AFC Ajax), Niek Oosterlee (Rijnsburgse Boys), Piet Drijvers (RKSV Nemelaer) en Dominik Vergoossen (RKSV Bekkerveld). De meeste stemmen kreeg Eric Meijers.   De Rinus Michels Awards worden elk jaar ook gebruikt als een bijzondere stimuleringsprijs voor jeugdopleidingen van betaalde clubs en amateurverenigingen. De KNVB nomineerde Ajax, Feyenoord/Excelsior en AZ. De hoofden opleiding kozen Feyenoord/Excelsior vanwege hun vernieuwende aanpak bij het opleiden van hun talenten. Hoofd Opleiding Stanley Brard en zijn kader hebben op dit gebied volgens hun collega’s het afgelopen seizoen de beste prestatie geleverd. Voor de derde keer achtereen is Feyenoord/Excelsior in de prijzen gevallen.   Amateurclub HHC Hardenberg verdient volgens de KNVB deze bijzondere stimuleringsprijs vanwege het gevoerde jeugdbeleid. Een in het oog springende ontwikkeling is de verantwoordelijkheid die HHC neemt naar zijn omgeving. De club werkt samen met de Voetbalacademie FC Twente en de KNVB aan een structuur waarbij ‘kleinere’ amateurverenigingen meegenomen worden in een proces van clubontwikkeling. De club fungeert hierbij als een Regionaal Voetbalsteunpunt. Naast HHC (Hardenberg) waren ook BFC (Bussum), RKDEO (Nootdorp), vv Zeelandia (Middelburg) en Wittenhorst (Horst) genomineerd.   De Oeuvreprijs werd dit jaar niet uitgereikt omdat het volgens de vakjury een unieke prijs is voor trainers/coaches die nationaal en internationaal op hoog niveau prestaties hebben geleverd en die het ‘veld’ verlaten hebben.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *