In de rust van de oefenwedstrijd tegen Slowakije vertelde bondscoach Bert van Marwijk onder meer aan zijn team dat de buitenspelers sneller moesten worden aangespeeld om ze in een 1:1-situatie te krijgen. Oftewel: snellere balbehandeling in de as, de crosspass wanneer mogelijk en spelers overslaan. De Voetbaltrainer zag de wedstrijd in het stadion en legde zo’n moment in de eerste helft vast: 1) Nigel de Jong heeft de bal. Ibrahim Afellay staat nu 1v1 aan de linkerflank.       2) De pass gaat naar linksback Stijn Schaars. De tegenstander krijgt de tijd om te groeperen naar hun rechterkant.         3) Schaars passt de bal alsnog naar linksbuiten Afellay.       4) Afellay komt in een 1:2-situatie terecht.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.